Dnes večer si zmeriame sily s Českom

06.05.2011 Celý región

Foto: SITA/Jozef JakubčoBRATISLAVA 6. mája (WEBNOVINY) - Slovenskú hokejovú reprezentáciu čaká dnes o 20.15 h v bratislavskej Orange aréne na svetovom šampionáte úvodný zápas osemfinálovej E-skupiny proti tradičnému rivalovi Česku. Slováci vstupujú do osemfinálovej časti bez bodu a piatkové stretnutie je pre ich účasť vo štvrťfinále existenčné. Slováci nastúpia už aj s útočníkom Martinom Cibákom.

Pred zápasom proti Česku tréneri opäť trochu premiešali zloženie útočných formácií. Demitra trénoval s Gáboríkom a Zedníkom, Handzuš s krídlami Mariánom Hossom a Bartečkom, Stümpel so Šatanom a Nagyom. Obranné dvojice zostali bez zmien. „Zmeny v útokoch nenastali preto, že niekto hral zle. Vyžiadala si to situácia a naše taktické zámery, ktoré chceme v súboji proti Česku realizovať. Už je načase, aby sa na našu stranu priklonilo aj šťastie, pretože šancí sme si vytvorili dosť, ale chýbalo nám práve šťastie pri zakončení,“ doplnil tréner Hanlon.

Foto: SITA/Tomáš Benedikovič„Česko tu má skvelý tím s veľkými osobnosťami aj hráčmi schopnými pracovať pre mužstvo. Myslím si, že je to ešte kvalitnejší tím ako pred rokom. Rozhodujúce nie sú mená, ale schopnosť obetovať svoje ´ja´ pre mužstvo. Majú kompaktný tím, úderných hráčov - Jágr, Červenka, Eliáš, Havlát. Aj v obrane je to kvalita nielen v rozohrávke, ale aj v zakončení od modrej čiary,“ zhodnotil pre agentúru SITA piatkového súpera bývalý kormidelník slovenskej reprezentácie Július Šupler.
 

Vyberte región